vironasnews.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΥΓΕΙΑ

Ποια εμβόλια είναι υποχρεωτικά για τα παιδιά

Κοινοποίηση

Τα εμβόλια είναι υποχρεωτικά με βάση τον νόμο: Ξεκινούν από την ηλικία των 2 μηνών και δεν έχουν όλα το ίδιο ποσοστό προστασίας

Όπως διευκρίνισε την Τρίτη – μιλώντας στον Alpha – ο παιδίατρος Κωνσταντίνος Νταλούκας τα υποχρεωτικά εμβόλια για τα παιδιά είναι για τον κοκίτη, την διφθέριτιδα, τον τέτανο, την πολιομυελίτιδα, τον αιμόφιλο της ινφλουέντσας και της ηπατίτιδας Β.

Παράλληλα, βέβαια, υπάρχουν κι εμβόλια που δεν είναι υποχρεωτικά αλλά συνιστώνται. Ένα από αυτά είναι αυτό για τον μηνιγιτιδόκοκκο τύπου Β. «Δυστυχώς, το εμβόλιο αυτό δεν χορηγείται δωρεάν και πρέπει οι γονείς να το πληρώσουν», σημειώνει ο γιατρός.

Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι πως δεν έχουν όλα τα εμβόλια το ίδιο ποσοστό προστασίας: «Ωστόσο είναι πολύ καλυτέρα ένα παιδί να κάνει το εμβόλιο με όποιο ποσοστό από τη στιγμή που το παιδί εμβολιαστεί στην υπόλοιπη ζωή του δεν θα νοσήσει ποτέ».

Πότε πρέπει να επαναλαμβάνονται τα εμβόλια

Τα εμβόλια σταματούν στην ηλικία των 11 ετών, ωστόσο, τα εμβόλια για την διφθέριτιδα, τον τέτανο και τον κοκίτη θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε 10 χρόνια.

Όλα αυτά τα νοσήματα προστατεύονται από τα εμβόλια και είναι πολύ σοβαρά νοσήματα για ένα παιδί, προσθέτει. Αν βάλουμε σε ζυγαριά το εμβόλιο και το ίδιο το νόσημα, σαφέστατα η ζυγαριά γέρνει υπέρ του εμβολίου.

«Εάν όμως για παράδειγμα ένα παιδί περάσει ιλαρά τότε δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί το παιδί για το νόσημα αυτό», διευκρινίζει.

dnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απαγόρευση αφής κανδηλιών στο Κοιμητήριο Βύρωνα στις 10 & 11.7.2024 λόγω καιρικών συνθηκών

Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μενέλαου Χαραλαμπίδη: «Οι Δωσίλογοι. Ένοπλη, πολιτική και οικονομική συνεργασία στα χρόνια της Κατοχής»

Συνάντηση του δήμαρχου Βύρωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος